Vučić: Predizborna kampanja nikad mirnija

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da je aktuelna predizborna kampanja nikada mirnija i da je to dobro za Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2016.

22:37

Vučić: Predizborna kampanja nikad mirnija

Prethodno je novinar nedeljnika Vreme Dejan Anastasijević upitao da li će pristati na TV duel sa liderima opozicije i istakao da postoji problem u političkom sistemu Srbije i da je on u vezi sa nedostatkom kulture političkog dijaloga.

“Moramo da razgovaramo iznutra, ne samo sa Bošnjacima i Hrvatima. Imamo problem na nivou na kom se odvija politički dijalog. Proveo sam četiri godine u Briselu u kom se razgovori iza zatvorenih vrata događaju bez povišenog toga, bez udaranja u sto. To je kultura dijaloga koja ovde nedostaje. Iz stranke u kojoj je premijer iammo priliku da vidimo ružan način obraćanja“, rekao je Anastasijević.

Dodao je i da je Vučić dok je bio u opoziciji često kritikovao vlast zato što izbegavaju TV duele i zanimalo ga je da li će do kraja kampanje razgovarati sa liderima ostalih stranaka koje učestvuju na izborima.

“Hvala Dejane što ste pokazali politički animozoitet prema stranci koju vodim. Mislio sam da ću da govorim o državi, mislio sam da emisija nema veze sa izborima, ali ću reći da sam nekim stvarima nezadovoljan, a nekim ponosan“, rekao je Vučić.

Anastasijević je dodao da u njegovom pitanju nema političkog animoziteta, a Vučić je nastavio:

“Ova kampanja je nikada mirnija, da nije bilo incidenta u Zubinom Potoku i lakrdije na Đeram pijaci, nije bilo nijednog incidenta. Samo u lokalnim izborima smo ranije u jednom danu imali više razbijenih glava nego u stotinu dana ove godine. To je dobro za Srbiju, to znači da su svi dobro razumeli šta je demokratija i kako da se ponašamo“.

Što se tiče TV duela, Vučić je istakao da svake večeri postoje politički dueli i da na RTS postoje četiri emisije o tome.

“Nemam problem sa tim, samo ne znam koga da izaberem ako idem protiv šestorice, to je šest puta više vremena za protivnike vlade, ne znam koga da izaberem ili da idem protiv svih. Naći ću načina da ne izbegnem tako nešto, svakom je jasno da se ne plašim, nemam šarm i harizmu kao oni, ali imam ozbiljne argumente, plan i program za budućnost. Mislim da je neko organizovao nešto slično i da će se do kraja kampanje nešto desiti“, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: