Vučić: Bombe me neće zaplašiti

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Leposaviću da ga napad, koji se rano jutros dogodio u hali u Zubinom potoku, neće zaplašiti.

Izvor: B92

Nedelja, 03.04.2016.

09:11

Vučić: Bombe me neće zaplašiti
Foto: Tanjug

"Snagu Srbiju ništa ne može da uplaši", rekao je Vučić obraćajući se građanima i rudarima Trepče i dodao da se prevario svako ko je mislio da će ga zastrašiti i odvratiti od posete Kosovu.

Na halu u Zubinom Potoku u kojoj je predviđeno da gostuje Vučić noćas je bačena bomba. Nema povređenih.

Samo jaka Srbija može da zaštiti svoj narod na Kosovu

Vučić je poručio da Vlada Srbije neće ostaviti svoj narod na Kosovu i Metohiji i da samo snažna Srbija može zaštititi njihove interese.

Vučić je, obraćajući se građanima Leposavića, među njima i rudarima Trepče flotacija u Leposaviću, rekao da nećemo dozvoliti da nam uzmu Trepču i podvukao da će Vlada uvek brinuti o srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, jer smo svi, istakao je, deo istog naroda:

"Srbi sa Kosova i Metohije deo su naše države", rekao je premijer i dodao da nikada neće praviti razliku između građana u centralnoj Srbiji i južnoj pokrajini.

Vučić je, osvrnuvši se na one koji su bacali bombe u Zubinom potoku, rano jutros, uoči njegovog dolaska, misleći, kako je primetio, da mogu da ga uplaše da ne dođe na Kosovo, podvukao da samo snažna i jaka Srbija može da zaštiti interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučić je podvukao da onaj ko nije jak u svetu, ko nema dovoljno prijatelja - ni na koji način ne može da zaštiti srpski narod.

„Potrebna je jaka, slobodna, ujedinjena Srbije, ne rascepkana i posvađana. Važno je da imamo snažan uticaj u glavnim gradovima sveta, i samo takva snažna Srbija može da brani interese i zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji“, naglasio je on.

Kako je naveo, prazne su priče da se to može rešavati sekirom i dodao da bi to bilo samo šteta za naš narod u pokrajini.

On je preneo da je Beograd u dijalogu sa Prištinom od početka insistirao da se u Briselu razgovara o imovini, ali da su neki to sve vreme izbegavali ne želeći da prihvate da to bude jedini način.

On je podvukao da se zna ko je gradio Crnce i Belo Brdo, i ko u njima radi, kao i da to ne može da uzima kome god padne na pamet.

„Nedvosmisleno ćemo se politički boriti i suprodstaviti tome i nadam se da će biti dovoljno mudrosti i u Prištini i Briselu da to razumeju“", rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da Priština neće praviti probleme, kao što je učinila sa uvozom eksploziva, kao i da Beograd neće morati da odgovara na sličan način.

"Kada govorimo o obnovi škola, ambulanti, kao što ih obilazim u centralnoj Srbiji, to ću uraditi i u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Partešu, Novom Brdu, Šilovu, Štrpcu, i svakom drugom srpskom mestu. Naša deca i ovde moraju da imaju iste uslove kao deca u Beograd. Ne mogu naša deca na Kosovu da idu u poljske toalete, ili da deca u Beogradu imaju računare, a oni ovde nemaju ni table“", naglasio je on.

Vučić se Srbima na Kosovu zahvalio što su na braniku otadžbine uvek znali da zaštite interese svog naroda i države.

"„Srbija i vlada su uvek uz vas i nikada nećete ostati sami“", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: