Protest u Zagrebu zbog presude Šešelju

Zagreb -- Povodom oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju, Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata zakazali su za u 18.00 sati protest na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

Protest će biti održan kod fontane Manduševac, pod nazivom "Oslobađanje Šešelja - poraz za pravdu, sramota za sud, nepravda za žrtve", javlja Indeks.hr.

"Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata pozivaju građane i građanke da im se pridruže u ovom protestnom činu solidarnosti sa svim žrtvama rata i njihovim porodicama koje je današnja oslobađajuća presuda Šešelju duboko pogodila kao još jedan izostanak pravde i nepriznavanja njihove patnje", stoji u saopštenju Platforme 112.

Na danas izrečenu presudu Šešelju reagovao je i zagrebački Centar za suočavanje s prošlošću "Dokumenta", izrazivši šokiranost odlukom Haškog tribunala koju ocenjuje kao najporazniju prvostepenu presudu tog suda do sada.

To je rezultat, navodi se u saopštenju, "konfuzne optužnice tužilaštva, kontinuirane opstrukcije sudskog procesa i neadekvatnog procesnog kapaciteta sudskog veća da se takve pojave neutrališu", prenosi Indeks.hr.

strana 1 od 117 idi na stranu