Rogozin za Dačića imao samo jednu primedbu Rusije

Rusija želi da pospeši saradnju na svim nivoima sa Srbijom i ne odustaje od namere da saradnici ruskog humanitarnog centra u Nišu dobiju diplomatski imunitet.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

20:30

Rogozin za Dačića imao samo jednu primedbu Rusije

Ovo je saopšteno na sastanku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa zamenikom ruskog premijera Dmitrijem Rogozinom u Moskvi.

Dmitrij Rogozin, poznat po oštrim izjavama, naročito na mreži Tviter sastanak sa ministrom spoljnim poslova Srbije Ivicom Dačićem otvorio je ličnim komentarom na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju, koja ga je obradovala.

"Ja bih na mesto Vojislava Šešelja postavio sudije Haškog tribunala da oni odsede 11 godina u zatvoru, da shvate kako je to korisno za zdravlje. Oni odavno treba da se izvinu za svoju, pod navodnicima, objektivnu istragu", rekao je Rogozin.

Potom se prešlo na agendu zbog koje su se i sastali. Rogozin i Dačić su naime kopredsedavajući srpsko-ruske međuvladine komisije. Uz listu ostvarenih napredaka u saradnji u oblasti turizma, razmatrana je mogućnost izmeštanja proizvodnje ruskih auto-delova iz Turske u Srbiju, uključivanje srpskih građevinara u ruske projekte. Rogozin je imao samo jednu primedbu.

"Centar u Nišu je humanitarni centar i nema nikakve veze za pitanjima obrane. I sada, kada se pojavila mogućnost velikog posla razminiranja u Palmiri, ja vidim velike mogućnosti za centar u Nišu, a on za sada nije formalizovan. Mi smatramo da treba ubrzati potpisivanje sporazuma o statusu saradnika kako bi on počeo da funkcioniše za one poslove za koje je osnovan", naveo je Rogozin.

Zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić su na "ti". I u bukvalnom smislu. Tako je ministar Dačić početak svog pozdravnog govora počeo neformalno. I neobičnim poklonom.

"Znaš da sam ti pričao o mom drugu Palmi, da ima muzej voštanih figura. Evo doneo sam ti disk, pa oceni koliko figura liči na Putina", rekao je Dačić.

Dačić se prethodno sastao sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom sa kojim je razgovarao o vojno-tehničkoj saradnji, obuci vojnih kadrova srpske vojske u Rusiji, nabavci naoružanja od Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: