Đurić: Vlada će se boriti za slobodu Ivanovića

Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je da je podrška lidera građanske inicijative Srbija demokratija pravda Olivera Ivanovića SNS-u, veoma važna.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

18:17

Default images
Foto: Beta

On je poručio da će se Vlada Srbije boriti za njegovu slobodu.

"Ivanovićeva podrška listi 'Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje' za nas je veoma važna i značajna i mislim da je to još jedan od jasnih znakova da se naš narod na Kosovu ujedinjuje i okuplja oko politike koja znači jačanje naših institucija i našeg prisustva u ekonomskom i političkom smislu naše države", rekao je Đurić.

Đurić rekao je da je "Oliver Ivanović sticajem tragičnih okolnosti postao simbol borbe za slobodu i simbol borbe protiv nepravde za srpski narod na Kosovu i Metohiji".

"Naš narod na Kosovu i Metohiji oseća da je za njegov opstanak i dobrobit važno da u Beogradu sedi jaka vlada koja ima podršku najvećeg mogućeg dela naroda", rekao je on.

Đurić koji je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ocenio je da je GI SDP politička organizacija cenjena i prepoznata od brojnih građana i dodao da će se vlada boriti za Ivanovićevu slobodu.

Prema njegovim rečima, "dok god je Oliver Ivanović iza rešetaka, iza rešetaka je i pravda za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Oliver Ivanović lišen je slobode krajem januara 2014. godine. Sud ga je u januaru, za ratni zločin iz 1999. godine osudio na devet godina zatvora.

Funkcioner SDP Ksenija Božović prenela je Ivanovićeve reči da je "opstanak Srba na Kosovu i Metohiji bio i biće vezan za Vladu Srbije, ko god tu vladu činio".

"Srbi ne mogu opstati međusobno podeljeni i suprotstavljeni glavnim tendencijama Vlade Srbije", poručio je Ivanović.

Kako je Božović rekla, SDP posebnu zahvalnost duguje Vučić zbog njegovog rada i praćenja sudskog procesa koji se vodi protiv lidera SDP Ivanovića.

"Nadamo se da će Aleksandar Vučić nastaviti još jaču diplomatsku borbu i pomoći kompletnom srpskom narodu", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: