Orlović: Presuda Šešelju jeste iznenađujuća

Oslobađajuća presuda Haškog tribunala Vojislavu Šešelju jeste iznenađujuća, rekao je Slaviša Orlović, profesor na Fakultetu političkih nauka.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

17:03

Orlović: Presuda Šešelju jeste iznenađujuća

"Presuda jeste iznenađujuća. Razgovarao sam sa advokatima koji su iznutra pratili rad Haškog tribunala i niko nije očekivao oslobađajuću, očekivali su da neće dobiti manje godina od onoliko koliko je proveo u pritvoru", rekao je Orlović gostujući u Kažiprstu.

Orlović je naglasio da ova presuda nije pravosnažna i da će sigurno imati i političke posledice.

"Ja mislim da je politika sve vreme umešana. 12 godina su ga držali u zatvoru, onda su ga pustili, odjednom bez najave, pa su tražili da bude izručen, pa je odlučeno da ne mora da prisustvuje izricanju presude", rekao je Orlović.

Prema njegovom mišljenju, kada se sve to sagleda može se reći da je odluka suda direktno usmerena protiv premijera Aleksandra Vučića.

On je naveo i da je dobro to što Vučić danas nije komentarisao odluku suda i dodatno podgrevao strasti.

Prema mišljenju Orlovića, presuda Šešelju će sigurno uticati i na izborni rezultat Srpske radikalne stranke.

"Kakva god da je odluka bila, uticaće na podizanje rejtinga i na preraspodelu glasova unutar desnice. Mi imam dve liste desnice i pretpostavljam da će Šešelju podići rejting", rekao je Orlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: