MUP dobio deset borbenih vozila i čamaca / FOTO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je deset borbenih vozila i čamaca specijalne namene, a primopredaji je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Subota, 26.03.2016.

09:29

MUP dobio deset borbenih vozila i čamaca / FOTO
Foto: Tanjug

Premijer je čestitao našoj namenskoj industriji i preduzeću Jugoimport SDPR koji je moredrnizovao i opremio borbena oklopna vozila i čamac i poručio da će taj čamac sprske proizvodnje moći da bude konkurentan na tržištu i doprineti razvoju srpske ekonomije.

On je takođe najavio pre kraja godine prve bespilotne helikoptere srpske proizvodnje sa 750 kilograma nosivosti naoružanja.

Vučića su na Ušću u Beogradu pripadnici policije upoznali sa mogućnostima borbenih oklopnih vozila, koja su već bila u sastavu ministarstva, ali su u fabrici za proizvodnju složenih borbenih sistema u Velikoj Plani sada remontovana i unapređena.

Vučić je posle toga, sa komandnog broda Rečne flotile Vojske Srbije "Kozara" posmatrao prezentaciju tehničkih mogućnosti borbenog čamca, a zatim u učestvovao u njegovoj vožnji.

U obraćanju novinarima Vučić je istakao da, kada čamac bude ušao u serijsku proizvodnju, može da bude veoma konkurentan.

"Amerikanci su razvili, da ih tako nazovem, male topovnjače, ali verujem da naša cena može da bude neuporedivo bolja nego njihova. Oni ih prave, ne mnogo većim, ali tri puta skupljim i to bez naroružanja, mislim da možemo da budemo veoma konkurentni i napravimo dobar posao sa srpsku ekonomiju", rekao je Vucić.

"Posao Srbije je da vodimo računa o stabilnosti u regionu i da se pripremamo za sve terorističke pretnje", istakao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je rekao da je sve to u proizvodnji vredelo minimalno 2,5 miliona evra.

"Od potpuno rashodovanih krntija smo napravili veličanstvena vozila", rekao je premijer i pokazujući na jedan od čamaca dodao da neki kažu da je top na njemu nešto malo veći i da ga je potrebno smanjiti za nekoliko milimetara.

Premijer je rekao i da što se proizvodnje u vojnoj industriji tiče, Srbija veoma dobro napreduje, te dodao da će naredne 2017. biti proizveden bespilotni helikopter.
Foto: Tanjug
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je danas policija neuporedivo spremnija da se suoči sa svim izazovima terorizma i ekstremizma, kao i da zaštiti stanovništvo od svih pretnji.

Govoreći o sredstvima iz kojih su nabavljena vozila ministar je objasnio da to nisu nova vozila, već da je reč o 26 borbenih oklopnih vozila i višenamenskog čamca koji su pripadali policiji, a koja su sada modernizovana i unapređena.
Foto: Tanjug
On je dodao da su pripadnici Žandarmerije imali priliku da ih testiraju u Kopnenoj zoni bezbednosti i da iznesu konkretne primedbe u njihovom funkcionisanju.

"Sve smo uradili u dogovoru sa Vladom Srbije, koja je izdvojila novac. Uradila ih je domaća industrija u skladu sa zakonom i veliku zahvalnost dugujemo Jugoimport SDPR-u koji je u rekordnom roku modernizovao i opremio naša oruđa", rekao je Stefanović.
Foto: Tanjug
Prezentaciji vozila ispred vojnog broda "Kozara" na Ušću prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: