Razneo se bombom u poslastičarnici bivšeg ministra

Beograd -- Nepoznati muškarac razneo se bombom u poslastičarnici "Petković" u centru Beograda, na uglu ulica Ilije Garašanina i Takovske, oko 12.30h.

Izvor: B92
Podeli
Foto: E-Stock/D. Goll
Foto: E-Stock/D. Goll

Kako je saopštio MUP nepoznati muškarac je ušao u poslastičarnicu i aktivirao ručnu bombu u 12.38h. Na licu mesta su ekipe hitne pomoći i policije. Nema drugih povređenih.

Reč o poznatoj poslastičarnici koja je u vlasništvu bivšeg ministra kulture i savetnika premijera za kulturu, sada predsednika Zajednice muzeja nauke i tehnike Bratislava Petkovića.

Bivši ministar živi u zgradi u blizini.

Policija je saopštila da nije u pitanju teroristički akt.

Foto: E-Stock/D. Goll
Foto: E-Stock/D. Goll

Pročitajte još:

U neposrednoj blizini se nalaze još i banka, dve pekare, mesara, nekoliko lokala sa brzom hranom, apoteka, kao i Palilulska pijaca. Saobraćaj na prometnoj raskrsnici dveju ulica bio je blokiran.

Kako nam je rečeno u Petoj beogradskoj gimnaziji i Pravno-poslovnoj školi, koje se nalaze u blizini, niko od đaka nije bio ugrožen.

Foto: B92
Foto: B92

„Čule smo samo tup udarac, mislili smo da je sudar. Pogledali smo ispred, nigde nikoga nije bilo i to je to. Posle nekog vremena došla je policija“, navodi jedna žena za B92.

„Čuo sam tup udarac kao da je nešto palo. Posle sam vide oda nije, a naišla je i komšinica i rekla mi šta se desilo“, dodaje muškarac.

Kako prenosi RTS, muškarac je ušao u poslastičarnicu, pokazao bombu, isterao sve napolje i zatim aktivirao eksplozivnu napravu.

Stakla na poslastičarnici nisu popucala od detonacije, a nezvanično se saznaje da je muškarac legao na bombu pre eksplozije.

Policija vrši uviđaj, a na mestu nesreće su forenzičke ekipe i načelnik beogradske policije.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu