Rusija: Ako treba, za nekoliko sati opet u Siriji

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da će borba protiv terorizma biti nastavljena, kao i da raketni sistem odbrane S-400 ostaje u Siriji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Osim toga, Putin je ponovo naglasio da je odluka o delimičnom povlačenju snaga iz Sirije dogovorena sa predsednikom Bašarom Asadom.

Putin je istakao da je Rusija stvorila uslove za mirovni proces u Siriji i da će Moskva nastaviti da nadgleda sporazum o prekidu neprijateljstava.

Kako kaže, ruske snage ukoliko bude potrebno mogu za nekoliko sati biti poslate nazad u Siriju. Osim toga, on je naveo da su ruske beze u Siriji dobro zaštićene.

Stvorili smo uslove za mirovni proces. Formirali smo konstruktivnu i pozitivnu saradnju sa SAD i drugim zemljama, sa respektabilnim opozicionim snagama u Siriji koje stvarno žele kraj rata i političko rešenje sukoba. Vi, ruski vojnici, utabali ste taj put“, rekao je Putin tokom obraćanja vojnom osoblju koje je učestvovalo u kampanji.

Pročitajte još:

Kako kaže, Rusija će u Siriji ostaviti protivvazdušni raketni sistem odbrane S-400.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je u ponedeljak povlačenje većeg dela ruskih trupa iz Sirije, rekavši da su ruski ciljevi u većini slučajeva postignuti.

Sirijski predsednik Bašar al-Asad saglasio se odlukom ruskog kolege, saopštio je tada Kremlj.

“Razmatram da je većina ciljeva postignuta. To je razlog zbog kojeg naređujem povlačenje većeg dela naših trupa sa teritorije Sirije, počevši od sutra“, rekao je Putin na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Svet

strana 1 od 622 idi na stranu