Vojska Rusije: Povlačimo se za dva do tri dana

Moskva -- Rusija će dovršiti povlačenje većeg dela svog vojnog kontingenta iz Sirije za dva do tri dana, izjavio je komanant ruskih vazduhoplovinih snaga Viktor Bondarev.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je u ponedeljak da od narednog dana, 15. marta, počne povlačenje većeg dela ruskih snaga iz Sirije i saopštio da je vazdušna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve, što je vest koja je iznenadila mnoge u svetu, uključujući SAD.

"Mislim da su zadaci postavljeni ministarstvu odbrane generalno ispunjeni. Zato naređujem da od sutra počne povlačenje većeg dela naših vojnih snaga iz Sirije", izjavio je Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

Povlačenje je počelo 15. marta utovarom vojne opreme u ruske transportne avione u bazi Hmeimim, koji je prenosila ruska državna televizija.

Rusija će zadržati centar za kontrolu letenja na sirijskoj teritoriji kako bi pratila sprovođenje primirja, saopšteno je tada iz Kremlja.

I ruski vojnici koji ostanu u Siriji će biti angažovani na praćenju primijra, a ruske baze u Tartusu i Hmeimimu u Siriji će nastaviti da rade "rutinski", rekao je Putin.

Svet

strana 1 od 622 idi na stranu