NS: Princu Dušanov zakonik i reprodukcija sata

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poklonio je princu Čarlsu specijalno izdanje Dušanovog zakonika, kao i reprodukciju sata na Petrovaradniskoj tvrđavi.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2016.

14:45

NS: Princu Dušanov zakonik i reprodukcija sata
Tanjug

Vojvotkinja Kamila je dobila buket ružičastih, crvenih i belih ruža, piše "Blic".

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su danas boravili u Novom Sadu a na početku su u Katoličkoj porti prisustvovali kulturnom programu.

Do Katoličke porte su došli zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada.

Inače, Stari sat na tvrđavi, zainteresovao je prestolonaselnika tokom njegove prve posete Novom Sadu 1978. godine, kada je bio oduševljen pričom o kazaljkama sata, navodi list.

Kazaljke sata jednistvene u svetu, jer kratka pokazuje minute, dok dugačka pokazuje sate, da bi se sa brodova na Dunavu i iz velike daljine bolje videlo koliko je sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: