Više od 360 izbeglica 10 dana na ničijoj zemlji

Makedonske vlasti saopštile su večeras da se grupa od 362 izbeglice, pretežno iz Sirije, već deset dana nalazi na ničijoj zemlji između Makedonije i Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2016.

22:21

Više od 360 izbeglica 10 dana na ničijoj zemlji
Foto: Getty Images

Koordinator makedonskog centra za krizne situacije Goran Stojanovski izjavio je agenciji AP da izbeglice odbijaju da napuste to područje na kojem su postavili šatore u nadi da će granica biti otvorena da bi nastavili put ka Nemačkoj.

Oko 1.000 izbeglica blokirano je u Makedoniji od zatvaranja balkanske rute koju su koristili migranti na putu ka zapadnoj Evropi.

Portparol makedonske policije Toni Angelovski izjavio je AP-u da nije registrovan nijedan ilegalni ulazak u zemlju od ponedeljka nakon što je oko 1.500 izbeglica iz susedne Grčke ilegalno prešlo makedonsku granicu u blizini đevđelijskog sela Moin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: