Rusija će nastaviti udare na terorističke ciljeve

Ruski avioni nastaviće udare na terorističke ciljeve u Siriji, uprkos povlačenju najvećeg dela ruskog vojnog kontingenta, kaže zamenik ruskog ministra odbrane.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

"Suviše je rano da se govori o pobedi nad teroristima. Ruska avijacija ima zadatak da nastavi udare na terorističke ciljeve", rekao je Nikolaj Pankov u ruskoj vojnoj bazi Hmeimim, na jugoistoku Sirije.

Rusija je počela povlačenje vojne opreme iz Sirije pošto je juče predsednik Rusije Vladimir Putin naredio povlačenje velikog dela ruskih trupa iz te zemlje. Rusija sprovodi vazdušnu operaciju u Siriji od 30. septembra prošle godine.

Pankov je rekao danas da su neki pozitivni rezultati postignuti i da su se pojavile šanse da se okonča dugogodišnji sukob i nasilje, prenosi ruska agencija Tas.

On je govorio na ceremoniji koja obeležava ostvarenje zadataka ruske vojske u Siriji. Ceremoniji je prisustvovao i načelnik generalštaba sirijske vojske Ali Abdula Ajub.

Pankov je rekao da Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu mnogo cene borbene operacije ruskih vazdušnih snaga u Siriji.

Pankov je naveo da se prekid vatre koji je stupio na snagu u Siriji 27. februara ne primenjuje na Islamsku državu, na Nusra front ili na druge terorističke organizacije koje je kao takve označio Savet bezbednosti UN.

Ruski zvaničnik je rekao da su ruske operacije pomogle da se zada težak udarac teroristima i da se pomogne ofanziva sirijskih vladinih snaga i oslobode više od 200 naselja.

Svet

strana 1 od 622 idi na stranu