MKD: Privedeno do 700; Anadolija: 2.000 privedeno

Izbeglice i migranti koji su danas probili kordon u Grčkoj i pokušali da stignu u Makedoniju, hapšeni su zbog ilegalnog prelaska granice, javio je N1.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.03.2016.

22:22

MKD: Privedeno do 700; Anadolija: 2.000 privedeno
Foto: GettyImages

Prema podacima makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova, privedeno je između 600 i 700 izbeglica, dok agencija Anadolija prenosi da je privedeno oko 3.000 migranata i da navodno među njima ima i oko 30 novinara.

Oni su kažnjeni sa po 250 evra zbog ilegalnog prelaska granice.

Na stotine izbeglica i migranata "zaglavljenih" u severnoj Grčkoj ušlo je u susednu Makedoniju, uprkos odluci o zatvaranju granica koju su donele balkanske zemlje, a Rojters navodi da ih makedonska policija vraća natrag.

Rojtersov svedok sa lica mesta potvrdio je da su izbeglice i migranti uspeli da se probiju u Makedoniju a, prema tamošnjim obaveštajnim izvorima, vojska i policija su intervenisale kada je grupa migranata ušla u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: