Lučani: Bolja situacija, Bjelica se povlači

U Lučanima je od jutros mnogo bolja situacija nego juče, jer se reka Bjelica povlači i nema opasnosti od novih izlivanja.

Izvor: FoNet
Podeli
Foto: Lučani (Aleksandar Ičelić)
Foto: Lučani (Aleksandar Ičelić)

Bjelica je u naglom opadanju, a tendencija opadanja je i na Zapadnoj Moravi i očekuje se da bi ona sutra mogla da se povuče u korito, rekao je FoNetu načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Lučani Miroslav Lazović.

On ističe da je 45 domaćinstava i dalje po vodom, a meštani iz tih kuća preselili su se kod rodbine i prijatelja, jer u Lučanima ne postoji kolektivni smeštaj za ugrožene.

Pored pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, danas su u Lučanima i pripadnici Vojske Srbije, koji pomažu u čišćenju i uredjenju prevashodno privrednih objekata.

Ekipe Crvenog krsta dopremaju hranu i sve potrepštine ugroženom stanovništvu. Trenutno je situacija najlošija u naselju Dljin.

Ekipe su na terenu i rade na otvaranju propusta da bi voda mogla da pređe u korito reke Bjelice, a zatim će pumpama biti izbacivana iz kuća, kazao je Lazović. Meštani Lučana danas imaju pijaću vodu, a đaci ni danas ne idu u škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu