Vučić: Biće nadoknađena gotovo sva šteta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na Kopaoniku da će Vlada doneti uredbe i podzakonske akte o pomoći oštećenima u poplavama.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 08.03.2016.

10:32

Vučić: Biće nadoknađena gotovo sva šteta
foto: @SerbianPM

Prema njegovim rečima, uredbama Vlade Srbije biće omogućena pomoć za sanaciju stambenih, ali i pomoćnih objekata i poljoprivrednim oranicama.

On je dodao da će uredbama i podzakonskim aktima biti regulisana pomoć i podrška građanima u 14 poplavljenih opštuna, kao i da će biti preduzete sve neophodne mere i da će biti nadoknađena gotovo sva šteta.

Istakao je i da razmere poplava nisu bi blizu onima koje su zahvatile Srbiju 2014. godine.

Zbog ugroženosti od poplava, vanredna situacija proglašena je u 15 opština u Srbiji.

Vanredna situacija je proglašena na teritoriji grada Čačka, Novog Pazara, Kraljeva, opštine Arilje, Lučani, Topola, Požega, Bajina Bašta, Ivanjica, Raška, Ljig, Rača, opštini Kosjerić (Seča Reka, Godečevo, Makovište), na delu teritorije opštine Prijepolje (Aljinovići, Pravoševa, Milošev Do, Stranjani, Milakovići, Kamena Gora, Mataruge, Jabuka i Babine) i u Trsteniku.

Usled kišnih padavina i izlivanja bujičnih vodotokova poplavljeno je oko 710 domaćinstava i evakuisano 118 osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Strah od nestabilnosti u regionu, rast nacionalizma"

Vučić je rekao da najveći strah ima od nestabilnosti u regionu, ukazujući na rast nacionalističkh i ekstremističkih tendencija.

Vučić je, u obraćanju na Kopaonik biznis forumu, kazao da situacija nije idealna ni u Makedoniji, ni Prištini, a ni bilo gde drugo.

"Imamo rast nacionalističkih i ekstremističkih tendencija čak i u nekim zemljama EU gde se crnokšuljaši šetaju ulicama. Ponosan sam što to nije kod nas prisutno, ali je vidljiv jasan rast ekstremističkih snaga", podvukao je Vučić.

Premijer je istakao da će, iako se mnogima ne svidja, pre svega zbog njegove prošlosti, uvek biti na strani svog naroda, neće dozvoliti da mu drže patriotske lekcije, i da neće praviti kompromis sa onim snagama koje teže da nas vrate unazad, u sukobe.

"Njima ću se suprotstaviti svom energijom, jer znam da bi to uništilo Srbiju", podvikao je Vučić.

On je istakao da ne bismo bili prvi narod koji bi zbog toga izgubio pravo na budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: