Najteže u Lučanima, nivo vode veći nego 2014.

Trenutno je najteža situacija u Lučanima, gde je nivo Bjelice viši nego u maju 2014. godine, izjavio je direktor preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2016.

19:07

Najteže u Lučanima, nivo vode veći nego 2014.
Foto: Tanjug

Kako kaže, voda ne može da se ulije u Zapadnu Moravu, čiji je nivo takođe visok.

''Očekuje se u toku večeri i noći lagana stagnacija i opadanje nivoa Bjelice u Lučanima", rekao je Tanjugu Puzović i dodao da se oblaci premeštaju prema centralnoj i južnoj Srbiji, gde se očekuju padavine i lagani porasti svih vodotokova.

On je dodao da, iako je kompletno korito Bjelice očišćeno i rađeno, "voda je sada veća u odnosu na maj 2014. godine za 60 centimetara - to vam govori kakva se vodena stihija sručila na Lučane".

Prema njegovim rečima, što se tiče Čačka, Čemernica se vratila lagano u svoje korito i trenutno se ispumpava voda iz tridesetak kuća koje su bile poplavljene i pomoćnih prostorija koje su bile ugrožene.

''Zapadna Morava još raste u zoni Čačka. Trenutno se postavljaju nasipi u zoni puta prema Lučanima i Užicu. Očekujemo da će Morava još da raste u ovom delu, lagano, još nekoliko sati, i tu se preduzimaju sve operativne mere da se brani grad'', rekao je Puzović.

On je istakao i da je uzvodni deo, odnosno da su slivovi Đetinje, Skrapeža, Moravice i Rzava u opadanju.

''Oblačni front se premestio prema centralnoj i južnoj Srbiji, gde se očekuju padavine i lagani porasti svih vodotoka u centralnoj Srbiji, a u zavisnosti od količina padavina i na Južnoj i Velikoj Moravi'', rekao je Puzović.

On je istakao i da su svi ljudi i mehanizacija i oprema na terenu, kao i da se usklađuje rad sa ljudima iz Sektora za vanredne situacije lokalnih samouprava i pripadnicima Vojske i Žandarmerije, na svim nivoima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: