U Kraljevu vanredno, u Ivanjici bujice i sneg

Usled obilnih padavina koje u Kraljevu izazivaju poplave, odrone i klizišta, gradonačelnik Tomislav Ilić doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2016.

17:10

U Kraljevu vanredno, u Ivanjici bujice i sneg
screenshot

U obrazloženju ove odluke se navodi da je vanredna situacija proglašena jer ne postoji mogućnost da se redovnim angažovanjem gradskih službi otklone posledice po ljude i imovinu.

Na području Kraljeva poplavljeno je nekoliko seoskih kuća u Mrsaću i Bapskom Polju zbog izlivanja nabujalih potoka i rečica, a do izlivanja je došlo i u Obrvi, Konarevu, Grdici i Šumaricama.

Vodostaj Zapadne Morave i Ibra je pod neprestanom kontrolom Odeljenja za vanredne situacije grada Kraljeva.

Opština Ivanjica proglasila je vanrednu situaciju, gde je zbog bujica i snega koji je pao, bez struje 1.100 domaćinstava, a 250 ih je bez vode, javlja RTS.

U opštini Čačak je proglašena vanredna situacija zbog izlivanja reke, a slična situacija je i u opštinama Lučani, Arilje, Topola, Novi Pazar i Bajina Bašta.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je za B92 da je najvažnije da u novim poplavama niko nije izgubio život, ali do 11. marta, do kada se očekuju padavine, nećemo biti mirni.

Zapadnoj Srbiji ponovo prete poplave, a b92.net poziva čitaoce da pošalju fotografije, snimke i informacije sa mesta zbivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: