VIDEO - Ruše most u Pazaru zbog poplave

Štab za vanredne situacije Novog Pazara proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji tog grada, zbog poplave koja je zadesila nekoliko naselja.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 07.03.2016.

14:38

VIDEO - Ruše most u Pazaru zbog poplave
Foto: FoNet

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je novinarima nakon sednice da je donet niz mera koje će se od ovog momenta preduzimati.

"Evakuisaćemo stanovništvo iz ugroženih delova grada, da niko ne bi izgubio život u ovoj opasnosti. Kompletna mehanizacija svih javnih i privatnih preduzeća od jutros od sedam časova je na terenu, a dogovoreno je da vatrogasci i vojska takođe budu na terenu", rekao je Mahmutović.

On je rekao da su od jutros postavljeni džakovi sa peskom na kritičnim mestima, a da veliki deo grada nema struju i vodu.

"Deca iz ugroženih naselja koja su u školi biće zadržana sa nastavnicima, dok se situacija ne smiri. Neće biti druge smene u školama iz ugroženih naselja", rekao je Mahmutović.

Najugroženija naselja su Jaklja, Mur, Šutenovac, Trnava i Banjska petnja.

Mahmutović je dodao da se izlila reka Jošanica, prvi put posle velike poplave 1979. godine, i da teče magistralnim putem.

"Srušićemo sve mostove koji se nalaze na vodotocima, a koji prave prepreku. Angažovali smo mašine čekićare, koje će uništiti nekoliko betonskih stopa, jer su se pojavile kao prepreka pa preti opasnost od veće poplave u gradu", rekao je Mahmutović.

I u opštini Čačak je proglašena vanredna situacija zbog izlivanja reke, a slična situacija je i u opštinama Lučani, Arilje, Topola i Bajina Bašta.

Nakon izlivanja reka na teritorijama opština Čačak, Lučani, Arilje, Topola i Bajina Bašta proglašena vanredna situacija, vodeni tokovi rastu, a naložena je evakuacija najugroženijih.

Jedan taksista u selu Milićevci u jutarnjim satima bio je zarobljen u automobilu na lokalnom putu koji je bio poplavljen.

Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojše i na rekama Kubušnici, Jasenici i Velikom Lugu u opštinama Mladenovac i Sopot.

Zapadnoj Srbiji ponovo prete poplave, a b92.net poziva čitaoce da pošalju fotografije, snimke i informacije sa mesta zbivanja. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: