Dramatično kod Čačka: Taksistu zarobila poplava

Jedan taksista u selu Milićevci u jutarnjim satima bio je zarobljen u automobilu na lokalnom putu koji je bio poplavljen.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2016.

13:27

Dramatično kod Čačka: Taksistu zarobila poplava
Screenshot

Zarobljenog takstistu iz kola su nakon jednog sata izvukli vatrogasci, a pošto je promrzao, prevezen je u Hitnu pomoć, rekao je načelnik čačanske gradske uprave za inspekcijski nadzor Milovan Erić.

Prema informacijama Štaba za vanredne situacije, najkritičnija situacija na teritoriji Čačka je u Konjevićima, Preljini, u kojima je poplavljeno oko 500 kuća, usled izlivanja reke Čemernice, kao i u Trbušanima, gde su poplavljene njive, groblje, a voda je ušla u mnoge kuće.

Manastiri u okolini Čačka, Vavedenje, Nikolje i manastir u Trnavi poplavljeni su i spasilačke ekipe sada spavaju ljude u tim manstirima.

Putni pravci prekinuti su iz Čačka ka selima Vranići, Trbušani, Gornja Atenica, Banjica, Slatinska banja, Lučani, Guča, jer su poplavljeni lokalni putevi.

Direktor čačanskog "Vodovoda" Zoran Pantović rekao je na sednici Štaba da je preduzeće "Rzav" iz Arlja jutros prekinulo isporuku vode u pet gradova, Čačku, Arilju, Požezi, Lučanima i Gornjem Milanovcu, zbog kvara na vodosistemu koji je nastao usled poplave, ali da u Čačku u vodosistemu još ima vode koja je ispravna za piće.

On je dodao da se očekuje da će kvar biti saniran u popodnevnim satima, a do tada postoji mogućnost da neki delovi Čačka ostanu bez vode.

Sednici Šaba prisustvovao je i ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić, koji je obišao poplavljena područja, a najavljeno je da će danas poplavljena područja posetiti i premijer Aleksandar Vučić.

Nakon izlivanja reka na teritorijama opština Čačak, Lučani i Arilje proglašena je vanredna situacija. Opširnije u posebnoj vesti.

Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojše i na rekama Kubušnici, Jasenici i Velikom Lugu u opštinama Mladenovac i Sopot.

Više od 1.500 potrošača u Novoj Varoši je bez struje jer je van sistema više od 30 trafostanica, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije u tom gradu.

Krizni štab za vanredne situacije u Peći odlučio je da danas ne bude nastave u školama zbog obilnih padavina koje su otežale kretanje ljudi.

Portparol kriznog štaba Engelbert Zefaj je za prištinsku agenciju Kosovapres izjavio da je sadašnje stanje rezultat padavina, ali i infrastrukture koja nije u stanju da se suoči sa tom količinom vode.

Manastir valjevska Gračanica se nalazi pred potpunim potapanjem zbog izgradnje hidrosistema sa branom Rovni na reci Jablanici kod Valjeva.

Zapadnoj Srbiji ponovo prete poplave, a b92.net poziva čitaoce da pošalju fotografije, snimke i informacije sa mesta zbivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: