Ilić: Kiša nas iznenadila, ništa nismo mogli

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izjavio je da lokalna samouprava nije mogla da uradi ništa kako bi se sprečila poplava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2016.

14:24

Ilić: Kiša nas iznenadila, ništa nismo mogli
Screenshot

On je naglasio da je vodotok Čemernice u nadležnosti ’"Srbijavoda", piše "Blic".

Reka Čemernica izlila se iz korita jutros oko pet sati i poplavila oko 500 domaćinstava u Konjevićima i Preljinskoj Baluzi.

"Nakon velikih poplava 2014. godine sanirana su sva oštećenja na koritu Čemernice, podignuti su bedemi i prognoza je bila da se više ne može ponoviti slična poplava. Za sve nas je ovo veliko iznenađenje. Prognozirano je da će pasti oko 30 do 40 litara kiše po kubnom metru, a palo je duplo više. Ovo je u nadležnosti Srbijavoda, po njihovim projektima rađena je sanacija nasipa, ali vidite šta se dogodilo", izjavio je Vojislav Ilić.

"Jako mi žao što im se ovo ponovo dogodilo. Mi ništa nismo mogli da uradimo", kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, vodostaj Čemernice je u blagom opadanju.

U opštini Čačak je proglašena vanredna situacija zbog izlivanja reke, a slična situacija je i u opštinama Lučani, Arilje, Topola i Bajina Bašta.

Zapadnoj Srbiji ponovo prete poplave, a b92.net poziva čitaoce da pošalju fotografije, snimke i informacije sa mesta zbivanja.

Nakon izlivanja reka na teritorijama opština Čačak, Lučani, Arilje, Topola i Bajina Bašta proglašena vanredna situacija, vodeni tokovi rastu, a naložena je evakuacija najugroženijih.

Jedan taksista u selu Milićevci u jutarnjim satima bio je zarobljen u automobilu na lokalnom putu koji je bio poplavljen.

Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojše i na rekama Kubušnici, Jasenici i Velikom Lugu u opštinama Mladenovac i Sopot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: