SNS prva predala listu RIK-u

Beograd -- SNS predala je Republickoj izbornoj komisiji (RIK) listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Nosilac i prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" (od 250 kandidata) za poslanike republičkog parlamenta, pored naprednjaka, nalaze se i Socijaldemokratska partija Srbije, PUPS, Nova Srbija, Pokret socijalista, Srpski pokret obnove, Srpska narodna partija, Pokret snaga Srbije i Samostalni DSS.

Listu su predali potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, funkcionerka Maja Gojković, lideri SDPS, NS, Pokreta socijalista, PUPS-a i SNP Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Aleksandar Vulin, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, RIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 24 časa od prijema izborne liste.

Predajući listu "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje", sa 31.444 potpisa skupljenih za manje od pet sati širom Srbije, funkcionerka SNS Maja Gojković rekla je novinarima da su predstojeći izbori veoma važni jer će se gradjani odlučivati da li žele "u prošlost ili put moderne Srbije koji nudi SNS".

"Svaki put kad smo želeli da poakžemo koliko smo veliki narod i država, mi smo to uspevali samo onda kad smo svi igrali zajedno i kad smo bili ujedinjeni. Zato smo se i mi ujedinili, da pokažemo Srbiji da možemo da pobedjujemo", rekla je Gojković.

Ona je poručila da su predstojeći izbori veoma važni za Srbiju jer će se gradjani opredeliti kakvu budućnost žele.

"Imamo dva puta, jedan je put prošlosti, ono što smo mogli da vidimo u nedavnim godinama kad je neko drugi vladao zemljom, put teške ekonomije, loših privatizacija. Drugi je put koji nudi lista SNS, put moderne Srbija, koja će 2020. godine biti uredjena država po evropskim standardima", rekla je Gojković.

Ona je navela da je vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem dovela do toga da su za dve godine pobedjeni recesija i ekonomske neprilike, te da je Srbija postala povoljno mesto za investicije, budući da je uloženo 1,7 milijardi evra stranih investicija.

"Samo ujedinjeni možemo da pobedimo sve nedaće koje se nalaze pred nama i da napravimo uspehe. Ujedinjeni možemo Srbiju 2020. godine da vodimo ka Evropi, a da istovremeno budemo u dobrim odnosima i sa Rusijom i sa svim drugim zemljama sveta", rekla je Gojković.

Ona je istakla da su izbori 24. marta veoma važni, jer na njima gradjani moraju odgovorno da odluče koji put žele i kako Srbija treba da izgleda 2020. godine.

Istakla je i da je veoma ponosna što su mnogobrojne ličnosti iz kulturnog i javnog života na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje", ali nije precizirala ko se sve nalazi na listi, navodeći da će javnost to moći da vidi kad lista bude proglašen.

Listu su, pored Maje Gojković, predali potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, lideri SDPS, NS, Pokreta socijalista, PUPS-a i SNP Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Aleksandar Vulin, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, RIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 24 časa od prijema izborne liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 236 idi na stranu