SAD: Rano reći da je primirje doživelo neuspeh

Bela kuća je danas saopštila da nije iznenađena izveštajima o kršenju primirja u Siriji, ali smatra da je previše rano reći da je taj plan doživeo neuspeh.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.02.2016.

20:05

SAD: Rano reći da je primirje doživelo neuspeh
Foto: Beta/AP

"Očekivali smo da će biti izveštaja o kršenjima i da će u njegovoj uspešnoj primeni biti nekih rupa na putu", rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Navodeći da će međunarodna kontakt grupa tražiti da se provere navodi o kršenju primirja, Ernest je naveo da SAD "ostaju posvećene tom procesu", preneo je AFP.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je ranije danas da se primirje u Siriji uglavnom poštuje, uz manje incidente.

"Prekid neprijateljstva se uglavnom održava, čak iako je bilo nekih incidenata", rekao je Ban novinarima u Ženevi nakon razgovora sa svojim izaslanikom Stafanom de Misturom.

Prekid neprijateljstava u Siriji stupio je na snagu u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: