"Planirali smo da vratimo Slađanu iz Tripolija"

Radna grupa koja radi na rasvetljavanju okolnosti u kojima su stradali srpski državljana u Libiji trebalo bi ove nedelje da završi najveći deo posla.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.02.2016.

22:09

Foto: Tanjug

Ovo je izjavio je generalni sekretar tog ministarstva Veljko Odalović.

Odalović je, u izjavi televiziji N1, poručio da će ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica biti pozvan na razgovor u Beograd tek kada bude prikupljena kompletna dokumentacija u vezi sa slučajem i urađena njihova analiza.

Kako je objasnio Odalović, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova su u stalnom kontaktu sa Potežicom koji u Tripoliju radi na razjašnjenju svih činjenica i okolnosti koje poseduju libijski organi.

"Nama treba stalni, kontinuirani kontakt sa tim organima u Tripoliju, jer još nismo dobili kompletnu dokumentaciju, osim obdukcionog zapisa i propratne dokumentacije na osnovu kojih smo transportovali tela", rekao je Odalović.

On je dodao da će Potežica biti pozvan u Srbiju na razgovor tek kada Srbija bude dobila kompletnu dokumentaciju i uradila njenu analizu.

Upitan zašto ministarstvo nije odgovorilo na zahteve nastradale Slađane Stanković da bude vraćena u Srbiju, kao što je danas objavljeno u pojedinim medijima, Odalović je odgovorio da je to bilo u planu.

"U poslednje dve godine u internom oglasu, kada se raspisuje oglas za popunjavanje mesta koja su prazna, oglašavali smo Tripoli kao mesto na kojem smo tražili zamenu. Polovinom oktobra opredelili smo čoveka koji je trebalo da ide na šest meseci, pa da se vrati, ali nažalost otmica je sprečila tu realizaciju", objasnio je Odalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: