Tadić: Samo jednom kolonom do političkog preokreta

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se ta partija i dalje zalaže za nastup proevropske opozicije u jednoj koloni.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.02.2016.

18:19

Tadić: Samo jednom kolonom do političkog preokreta
Foto: Tanjug

Tadić je naveo da je uveren da je jedino tako moguć politički preokret.

On podseća da se njegova stranka svih prethodnih meseci, kada je započela ujedinjavanje, upućivala pozive DS-u da im se pridruži, ali da je "nažalost DS donela odluku da se na predstojećim izborima ne ide u jednoj koloni".

SDS, medđtim, neće napadati druge stranke opozicije u kampanji, jer je njihova meta "isključivo nesposobna vlast", naveo je Tadić u pisanoj izjavi za medije.

Pitanje zašto su odlučili da opozicija ne nastupi u jednoj koloni pitanje je isključivo za DS, dodaje Tadić, koji takvu odluku ne želi da komentariše, ali napominje da je SDS od početka bila upravo za takvo rešenje, smatrajući da bi to na najbolji način moglo da dovede do političkog preokreta koji je Srbiji neophodan.

"Nastavićemo razgovore sa našim tradicionalnim partnerima kako bismo uspostavili snažnu opozicionu opciju koja će dovesti do smene Aleksandra Vučića, bez obzira na ovakvu odluku DS-a", naveo je Tadić u pisanoj izjavi za medije.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da ta partija neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDS i LDP.

Lider LDP Čedomir Jovanović saopštio je povodom neuspelih pregovora opozicije, da je razočaran, ali da nije ljut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: