Novi protest apotekara iz Pančeva kod ministarstva

Zaposleni u apotekama Apotekarske ustanove "Pančevo" ponovo su bili ispred Ministrastva zdravlja i zgrade vlade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.02.2016.

16:27

Novi protest apotekara iz Pančeva kod ministarstva
Foto: Freeimages

Na protestu apotekari su nosili i umrlice uz godinju osnivanja i otvaranja. U delu za ožalošćene piše „radnici“.

Apotekarska ustanova "Pančevo" već neko vreme zbog blokade računa ne može normalno da funkcioniše, a radnici nisu primili platu još od oktobra prošle godine.

Apoteka se zbog duga kako neki tvrde većeg od milijardu dinara, nalazi pred gašenjem a nadležni vec osam meseci nemaju rešenje za njihove probleme.

„Sve su nam apoteke ispražnjene plate ne dobijamo, centralna apoteka u kojoj se dežura nema grejanje, ne rade nam telefoni, ne rade nam kompjuteri...“, ističe Lihnida Nešić iz Apotekarske ustanove Pančevo.

Kako kaže, jedino rešenje je da se neko založi.

„Opština koja je naš osnivač bi trebalo da nam pomogne ona kao opština, znači nema primarne zdravstvene zaštite u Pančevu, osnovne stvari nemamo pacijentima da damo, za decu, za onkološke bolesnike, insuline, urgentne stvari mi nemamo“, dodaje Lihnida Nešić.

U Ministartsvu zdravlja su za B92 potvrdili da iako nije njihova nadležnost već nekoliko puta su primili i saslušali zaposlene u apotekarskoj ustanovi Pančevo i da iako nemaju ingerencije za pomoć, pružaju podršku zaposlenima da reše problem sa nadležnim ministarstvom.

Ipak, kako zaposleni tvrde u pitanju je lokalna samouprava pa smo se obratili Ministarstvu državne i lokalne samouprave od njih smo dobili sledeći odgovor:

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u ovom slučaju nema nikakve nadležnosti i niko od predstavnika apotekarske ustanove Pančevo nam se nije obratio, već smo o tom problemu saznali iz medija“, navodi se u saopštenju.

Apoteka "Pančevo" sa svojih 20 ogranaka je donedavno snabdevala gradsko i brojna prigradska naselja, od kojih su neka ostala u potpunosti bez lekova, odnosno farmaceutske zdravstene zaštite.

U Pančevu trenutno funkcionišu samo privatne apoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: