Nema jedne liste - Pajtić: DS ne ide sa SDS i LDP

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da ta partija neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDS i LDP.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.02.2016.

15:08

Nema jedne liste - Pajtić: DS ne ide sa SDS i LDP
Foto: Tanjug

Pajtić je agenciji Beta rekao da će DS na izborima nastupiti sa onim partijama sa kojima su demokrate sarađivale u prethodne dve godine "u borbi protiv režima".

"Građane Srbije ne interesuje broj mandata niti ko će s kim u koaliciju. Njih interesuju životne stvari, a ovi izbori su pitanje preživljavanja Srbije", rekao je lider DS-a.

Tokom popodneva iz DS stigla je i Pajtić izjavio u kojoj navodi da je DS skoncentrisana na to da se smeni vladajući režim i da rešava probleme građana, a ne na kvote i mandate, jer je Srbija osiromašena i ponižena. "Veoma je važno da svim građanima Srbije bude jasno da smo mi skoncentrisani na to da se smeni vladajući režim, da smo skoncentrisani na to da rešavamo probleme građana, i da nije važno ko ima koliku kvotu, ko ima koliko mandata, ko na koji način participira na nekoj budućoj listi, to je potpuno sekundarno, nas brinu samo interesi građana", rekao je Pajtić povodom odluke da DS ne ide na istoj listi sa SDS i LDP na izbore.

Lider DS je istakao da je Srbija sedma najbednija ekonomija na svetu, od 140 zemalja, da smo 140. kad je u pitanju odliv mozgova, te da je situacija izuzetno dramatična.

"Zbog toga smo doneli odluku da obezbedimo mogućnost svim građanima koji žele da glasaju da imaju za koga da glasaju. Da glasaju programski, da glasaju u što većem broju i da što više ljudi izađe na izbore, a postojanje takozvane dve kolone omogućava da izađu svi oni koji su nezadovoljni, a to je veća mogućnost da se režim pobedi", zaključio je Pajtić.

Ranije danas odigrao se sličan scenario kao u subotu, kada su se prvi put pojavile informacije o tome da je dogovor o zajedničkoj listi "Demokratska Srbija" na stolu.

Član Predsedništva LDP Kenan Hajdarević naveo je na Tviteru da su ta partija, DS i SDS postigle dogovor o raspodeli mandata na listi za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

"Konačan dogovor oko mandata", napisao je Hajdarević na svom nalogu na Tviteru i dodao da je lider LDP-a Čedomir Jovanović na "pregovorima prekinuo agoniju i žrtvovao LDP da bi DS i SDS dobili procente koje su tražili".

Posle svega, Lider LDP Čedomir Jovanović saopštio je da je razočaran, ali da nije ljut.

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da se ta partija i dalje zalaže za nastup proevropske opozicije u jednoj koloni, uveren da je jedino tako moguć politicki preokret.

DS će tako najverovatnije na izbore ići sa Novom strankom, čiji je lider Zoran Živković pregovore DS-SDS-LDP prokomentarisao rečima da "truli kompromisi nikada nisu doneli ništa dobro".

Lider SDS Boris Tadić rekao je tokom vikenda da je krajnji rok za dogovor ponedeljak, a za B92 je kratko nakon današnjeg sastanka rekao da "ćemo na vreme biti obavešteni o svemu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: