Tadić: Nema dogovora, krajnji rok je ponedeljak

Beograd -- Predsednik SDS Boris Tadić kaže za B92 da opozicija "nije postigla nikakav dogovor" i navodi da je krajnji rok za tako nešto ponedeljak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Lider SDS je to rekao za B92 nakon naših saznanja da DS, SDS i LDP na stolu imaju dogovor o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, imenu liste i prvom imenu na njoj.

B92 je dobio potvrdu iz sve tri stranke da je sastanak bio uspešan, ali su u međuvremenu lideri stranak zvanično ocenili da je takav zaključan preuranjen.

Prema saznanjima B92, u nedelju će se u razgovore uključiti i lider LSV Nenad Čanak

"Nikakav dogovor nije postignut. Ni oko čega od onoga što je objavljeno nismo se dogovorili. Razgovori se nastavljaju", rekao je Tadić.

Da se razgovori nastavljaju poručeno je i iz Demokratske stranke, čiji je lider Bojan Pajtić potvrdio na Tviteru da će potencijalni partneri novi sastanak održati u nedelju.

Nešto ranije, nakon susreta lidera tri partije u prostorijama LDP, prvi čovek te stranke Čedomir Jovanović je rekao za B92 da će se Pajtić, Tadić i on o svemu javnosti obratiti u ponedeljak.

Kako sada kaže Tadić, taj dan biće i poslednji rok za bilo kakav dogovor o zajedničkom izlasku na izbore tri stranke koje bi tako bar u ovom izbornom ciklusu okupile ljude koji su je nekada činili.

"Što se mene tiče, poslednji rok za dogovor je ponedeljak, za kada sam i zakazao sastanak koji će biti odrzan u prostorijama Socijaldemokratske stranke u podne. To je poslednji rok za postizanje dogovora, budući da je već dovoljno vremena izgubljeno", rekao je Tadić.

Ubrzo je reagovao Jovanović, koji je na Tviteru poručio: "Ljudi, čekali smo godinama, možemo da izdržimo do ponedeljka".

Prema saznanjima B92, na stolu je trenutno dogovor o listi koja bi se zvala Demokratska Srbija-DS-LDP-SDS i na kojoj bi prvo ime bio prvi predsednik obnovljenog DS-a Dragoljub Mićunović.

Opširnije o tome u posebnoj vesti.

strana 1 od 215 idi na stranu