Tela ubijenih prebačena u Tripoli

Tripoli -- Tela srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepić koji su ubijeni u vazdušnom napadu u Libiji, prebačena su u Tripoli, potvrdilo je libijsko tužilaštvo.

Izvor: B92
Podeli
Fotografija koju je objavila RADA (bezbednosna formacija koja odgovara ministarstvu odbrane)
Fotografija koju je objavila RADA (bezbednosna formacija koja odgovara ministarstvu odbrane)

Pročitajte još:

Kako je saopšteno, tela svih 40 ubijenih u napadu američkih vazdušnih snaga na kuću za koju se veruje da je služila kao kamp Islamske države su transportovana.

Kako prenosi portal "Libija herald", ovo zvanično saopštenje stiže nakon spekulacija o tome da je u zgradi bilo i do 60 pripadnika terorističke organizacije.

Tužilaštvo je saopštilo da su na mestu napada sprovedene neophodne istrage i da je "ispitano 40 tela u bolnici u Sabrati". Kako je saopšteno, uzeti su otisci prstiju, DNK uzorci i fotografije svih stradalih.

Objavljeno je i da su ispitani svi preživeli u napadu i da su "oni potvrdili da su pripadnici ID i da su došli na obuku u Libiju, odakle bi krenuli u teroristične napade u Tunisu".

Tužilaštvo je naložilo da se sve vezano za ovaj slučaj prebačeno u Tripoli, a bezbednosne službe su objavile fotografije transfera, koji je obavljen u ranim jutarnjim časovima.

Tela ubijenih Srba biće prebačena u Srbiju, gde će biti održana i komemoracija, najavio je ministar Ivica Dačić.

strana 1 od 613 idi na stranu