Vučić: Srbiji potrebna saradnja sa NATO

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji potrebna saradnja s Alijansom, te da samo oni koji bi zemlju da vrate u 17. vek smatraju da je to nepotrebno.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.02.2016.

16:39

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon dogovora o zajedničkom izlasku na izbore sa PUPS-om, poručio: "Nemojte vi koji ste doneli te sporazume da dajete pridike!"

Kako je naveo, o sporazumu s Alijansom rešio je da odgovori svima koji su poslednjih dana imali primedbe na taj sporazum, istakavši da je naša politika jasna, a to je da hoćemo da budemo nezavisna suverena zemlja koja hoće da sarađuje i sa NATO i Ruskom Federacijom.

Ovaj sporazum se primenjuje na pripadnike stranih oružanih snaga i prvi put Republika Srbija obezbeđuje sebi prava koja je pre mnogo godina NATO dao svojim članicama, da kad idemo preko teritorije neke zemlje u Liban ili gde već, ne plaćamo dažbine već prolaze isto tako kao i drugi kod nas, objasnio je Vučić dodajući da je to sve ono što nismo imali a danas imamo.

"Ovaj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omnogućava nekontrolisani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj", dodao je i primetio da time treba da se dičimo, a ne da obmanjujemo i pogrešno informišemo narod, kako to, rekao je čine neki.

Sutra predlog za novog ministra odbrane

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra predložiti novog kandidata za ministra odbrane.

"Sutra uveče ističe rok, predložiću novog kandidata u zakonskom roku", rekao je Vučić.

Zakon predviđa da je predsednik vlade dužan da parlamentu predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra.

Skupština Srbije razrešila je ministra odbrane Bratislava Gašića na sednici 5. februara, tako da sutra ističe rok u kojem premijer mora da predloži novog ministra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

188 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: