Nikolić: Šešelj voli lažno da se junači

Predsednik Tomislav Nikolić je rekao povodom zahteva iz Haga da "Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja".

Izvor: Danas
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Haški tribunal traži da se izruče troje radikala zbog nepoštovanja suda i da lider SRS Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude.

"Očigledno da to do sada država uspeva da spreči, a da je zadojena mržnjom iste noći bi ih izručila", rekao je Nikolić.

On je dodao i da kada bi ih država izručila čulo bi se da se namerno slabi ta stranka pred izbore.

"Ako Kosovo bude uslov, ne moraju da nas prime u EU"

Nadam se da priznanje Kosova nikada neće biti uslov za ulazak Srbije u EU, a ako će to biti uslov za naše clanstvo u Uniji, ne moraju da nas prime, kaže Nikolić.

"Sa druge strane, Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja. Sve je to izmešano, posebno ako i Šešelj mora da se vrati u Hag zbog izricanja presude", dodaje Nikolić.

Povodom najave lidera radikala da dobrovoljno neće otići u Hag, Nikolić je rekao:

"On voli to lažno junačenje. Znate 1993. godine kada su nas napali socijalisti, kada su oni pobedili SRS, svi smo bili zaduženi da govorimo da ako nas već hapse želimo i da nam sude u Hagu u jedinom pravom sudu, pošto Miloševićev sud nije pravedan. E sad je to drugačije, sad je priča o Hagu, priča o junaštvu. Ako mora da ide na izricanje presude, mora tamo da bude. Isto važi i za Vjericu. To je država. Dogovora sa Hagom izgleda neće moći da bude, jer se oni sa nama nikada nisu dogovarali, pa neće ni sada", rekao je Nikolić u intervju za Danas.

On je naveo i da se nije video sa Šešeljem od kad se vratio iz Haga.

"Nisam se sreo sa njim, niti hoću. Ne interesuje me. Mislim da to insistiranje da on napada samo mene, ali ne i Vučića nije potpuno tačno. On ima mržnju prema meni, a to je loš vodič. Aleksandra ne mrzi i o njemu ponekad racionalno razmišlja. Pre nekoliko meseci mi je na svom tviter nalogu psovao mrtvu majku. I tu prestaje moja priča da li je on normalan, zdrav ili nije. Gotovo. Neka je živ i zdrav. Niti mu želim dobro, niti mu želim zlo", kaže Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 215 idi na stranu