Edufair: Šta upisuješ?

Beograd -- Pitanje koje se ovih dana čuje u školama širom Srbije i u velikom broju porodica je upućeno maturantima - "Šta upisuješ?".

Izvor: B92
Podeli

Trinaesti po redu, Sajam obrazovanja EDUfair održaće se 11. i 12. marta ove godine u hotelu „Crowne Plaza“ na Novom Beogradu.

EDUfair je prilika za srednjoškolce i studente da na jednom mestu saznaju sve o osnovnim i master studijama na državnim, privatnim i stranim univerzitetima, i dobiju informacije o studentskim stipendijama i kreditima.

"Takođe, budući i sadašnji studenti će moći da prisustvuju besplatnim radionicama i predavanjima na temu izbora zanimanja (karijere), motivacije, liderstva, novih profesija, ličnog brendinga, brzog čitanja i mnogih drugih", saopštili su organizatori.

Kako se navodi, na Sajmu će se predstaviti preko 80 domaćih univerziteta i visokih škola, kao i strani univerziteti iz 15 zemalja.

"Očekivano je da Sajam poseti preko 5.000 mladih ljudi koji će ovde pronaći pravi izbor životnih poziva i odgovor na sve dileme u vezi budućih profesija", poručuju organizatori.

Jedan deo Sajma će biti posvećen MBA studijama koje su trenutno najpopularniji akademski program u svetu. U pitanju su međunarodno priznate studije usmerene na razvoj praktičnih poslovnih znanja iz oblasti menadžmenta, finansija, bankarstva, marketinga, ljudskih resursa i elektronskog poslovanja. Ove studije su namenjene mladim profesionalcima i svima koji žele da dodatno unaprede svoje karijere.

Ovogodišnji EDUfair je obojen bojama Italije, zemlje počasnog gosta, koja će posetiocima predstaviti mogućnosti studiranja na visokoškolskim institucijama u toj zemlji.

"Italijanski univerziteti tradicionalno ostvaruju odličnu saradnju sa studentima iz naše zemlje i mogu se pohvaliti vrhunskim rezultatima koje njihovi bivši studenti postižu u daljoj profesionalnoj karijeri. Kao i prethodnih godina, Sajam obrazovanja je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Beograda", navode organizatori.

Društvo

strana 1 od 144 idi na stranu