Stefanović: Gašića hoće za ambasadora pri NATO

Beograd -- Poslanik Levice Srbije Borislav Stefanović rekao je da je ministar odbrane Bratislav Gašić još ranije svojim bahatim ponašanjem zaslužio da ode sa funkcije.

Izvor: Beta
Podeli
foto: Beta
foto: Beta

On je dodao i da će glasati za Gašićevo razrešenje.

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ga više zabrinjava šta će se desiti sa Gašićem posle, jer ima informacije da će on postati ambasador pri NATO-u, što je nedopustivo.

"Pitanje je časti i odgovornosti prema interesu građana da svi poslanici glasaju za razrešenje i biću presrećan, jer mi je tad rođendan - da jedno pero iz Vučićeve perjanice odlazi u političku istoriju", dodao je on.

Kako je objasnio, Gašić je odavno pokazao da nije za funkciju ministra odbrane.

"Smatram da je on morao da ode mnogo ranije, još posle pada helikoptera i zbog toga što su plate i dnevnice Vojske Srbije smanjene, a vojna industrija posluje sa gubitkom posle više godina. Ministar Gašić je svojim bahatim ponašanjem pokazao da mora da ode s ove funkcije. Poslednje je bilo samo šlag za tortu", kazao je Stefanović.

Srpska napredna stranka i Demokratska stranka najavile su da će podržati razrešenje Gašića, dok je poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao da neće učestvovati u raspravi, ocenivši da je to Vučićeva predstava.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je u subotu Skupštini Srbije pismo sa zahtevom da na vanrednom zasedanju parlamenta 5. februara bude razmatrano razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića.

Vučić je potpisao razrešenje Gašića i ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da obavlja funkciju ministra odbrane do izbora novog ministra.

Premijer je ranije najavio smenu ministra Gašića, jer je uputio seksistički komentar novinarki.

Politika

strana 1 od 8459 idi na stranu