Ko su najtraženiji kriminalci u Evropi?

Jedan od učesnika terorističkih napada u Parizu Salah Abdeslam predvodi listu najtraženijih kriminalaca Evrope među kojima ima i državljana Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2016.

23:23

Ko su najtraženiji kriminalci u Evropi?
screenshot

Evropska mreža za aktivnu potragu begunaca je uz podršku Europola pokrenula sajt na kom se nalaze fotografije i biografije odbeglih osoba.

Trenutno u ovoj inicijativi, kako je saopšteno, učestvuju 22 države - Austrija, Belgija, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Velika Britanija, Italija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Češka Republika, Mađarska i Kipar.

Najtraženija osoba u Evropi je Salah Abdeslam, francuski državljanin rođen 1989. godine koji je označen kao jedan od učesnika terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba.

Navodi se da je veoma opasna i verovatno naoružana osoba, koju po individualnim optužnicama traži i belgijska policija.

Na drugom mestu nalazi se Mirzet Bronja, srpski državljanin koji je tražen zbog krijumčarenja narkotika u Danskoj i zbog nelegalnog posedovanja oružja, a svaki trag mu se gubi 2012. godine, kada je pobegao sa psihijatrijskog odeljenja bolnice u Danskoj.

Na spisku je i Izet Ajdinović, državljanin Srbije rođen 1971. godine koji je u bekstvu više od dve godine, a optužen je za kriminalno organizovanje, prevare, kidnapovanje, a veruje se da je učestvovao u oružanoj pljački jedne porodice u Luksemburgu 2013. godine.

Nagrada od 10.000 evra ponuđena je za bilo kakvu informaciju o Himetu Lufaju, poreklom sa Kosova i Metohije koji je 2009. godine nožem izbo policajca u Austriji, kao i zbog oružane pljačke i napada na osobu koja je pokušala da ga spreči u tome.

Na listi se nalaze Hrvat Bojan Dragičević, Crnogorac Željko Bojanić, Slovenac Darjan Ješovnik i Radomir Cvijanović, za koga se navodi da poseduje pasoše BiH i Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: