"Bezbednosna situacija na KiM veoma nestabilna"

Poslednji događaji ukazuju na to da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji veoma nestabilna.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.01.2016.

23:34

Default images
Getty Images

To je posle hapšenja naoružanih islamista ispred manastira Visoki Dečani i oružanog napada na povratnike u selu Berkovo u opštini Klina rekao kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Tenzije koje u proteklih meseci traju na Kosova loše uticu i na bezbednosnu situaciju koja je je u ovom trenutku veoma zabrinjavajuca, ocenio je Jevtic u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

"Dva incidetna u veoma kratkom roku upozoravaju da je trenutak da se bezbednosni nivo zaštite podigne na viši stepen kako bi se izbegla eskalacija nasilja, ali i ono što još više plaši i zabrinjava je širenje ideje islamskog radikalizma", smatra Jevtić.

Mislim da je krajnje vreme da povratnicke sredine dobiju bolju zaštitu, jer upravo napad na povratnicke kuće Pantić i Živkovic ukazuju na to. Srećom, nije bilo žrtava iako je u obe kuce bilo ljudi, naveo je Jevtić.

Incident prilikom koga je uhapšeno četvoro naoružanih islamista ispred kapija manastira Visoki Decani pokazuje da je čitavo kosovsko društvo u problemu i sa ovom pojavom se moramo zajednickim snaga izboriti, jer iskreno verujem da većina nas teži demokratkom društvu u kome je sigurnost zagarantovana svakom žitelju Kosova, smatra Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: