AMSS: Nedelja je, biće gužve, budite tolerantniji

Na putevima u Srbiji očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, a vozačima se zbog najavljene kiše savetuje oprezna vožnja na teritoriji Vojvodine.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.01.2016.

10:08

Default images
Foto: Thinkstock

"Nedeljom se po pravilu očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, najviše na prilazima većih gradova, zato budite tolerantniji, jer postoji mogućnost stvaranja manjih gužvi i zastoja, koje mogu uzrokovati i deonice na kojima je zbog radova izmenjen režim obavljanja saobraćaja", poručio je vozačima AMSS.

Dodaje se da je zbog porasta dnevnih temperatura učestala pojava odrona zemlje i kamena, pa se vozačima savetuje da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu.

"Poseban oprez savetujemo kroz klisure i stenske useke, kao i na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Raške", dodaje se u saopštenju.

Na mogim putnim pravcima na snazi je zabrana za šlepere i kamione.

AMSS je naveo da zbog radova na delu autoputa E-75, u zoni Novog Sada, važi izmenjen režim saobraćaja.

"Za vreme izvođenja radova preticajne trake, u oba smera, biće povremeno zatvarane za saobraćaj od petlje "Temerin" do petlje "Zrenjanin", a saobraćaj će se odvijati voznim saobraćajnim trakama", saopštio je AMSS.

Prema informacijama Uprave granične Policije, na terminalima na srpskim granicama nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Kako je saopštilo JP Putevi Srbije, na deonicama na kojima važi izmenjen režim saobraćaja zbog započetih radova vozačima se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu vožnje prilagode uslovima na putu.

JKP Parking servis saopštio je da će od ponedeljka, 1. februara, korisnici parkirališta u Beogradu moći da plate parking putem mobilne aplikacije START-STOP za onoliko minuta koliko su proveli na parkingu.

AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ali i da u naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: