"Vučić ubeđuje građane, ali oni žive sve gore"

Levica Srbije saopštila je da dok premijer Srbije Aleksandar Vučić ubeđuje građane da žive sve bolje, građani žive sve teže.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.01.2016.

14:58

Kako navode, to se dešava zbog svakodnevnih otpuštanja radnika, nedostatka investicija i zbog toga što Srbija ima najveći deficit u Evropi.

"Postavlja se pitanje na čemu Srpska napredna stranka gradi hvalospeve o sebi i da li će 200 otpuštenih radnika iz Knjaz Miloša iz 'januarskog suficita' moći svojim porodicama da obezbede golu egzistenciju", kažu iz Levice Srbije.

Dodaje se da više od 4.000 radnika nekadašnjih niških privrednih "giganata", Elektronske i mašinske industrije, Građevinara i drugih firmi koje su ugašene ili u fazi restrukturiranja, od države očekuje 110.000 zaostalih plata.

"Takođe, više od 200 radnika posle 30 godina u Knjaz Milošu ostalo je bez posla", dodaje se u saopštenju.

Levica Srbije navela je da "režim zadužen za šminkanje stvarnosti" umesto da rešava konkretne probleme samo najavljuje nove investicije koje nikad ne realizuje.

"Sve to govori u prilog onome što građani i sami svakodnevno osećaju na svojoj koži, a to je da nezaposlenost raste i da se zapošljavaju samo partijski kadrovi - što bi trebalo da se identifikuje kao krivično delo", navela je Levica Srbije.

Levica Srbije pozvala je premijera Vučića da "pokaže gde su ti novozaposleni u Srbiji i da, kad već ne dolazi u skupštinu da odgovara poslanicima, iskoristi to vreme da smanji štetu koja će ostati iza njega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: