Vučić: Gašić će biti razrešen do kraja januara

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će smeniti ministra odbrane do kraja ovog meseca, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

Premijer je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na predlog za njegovo razrešenje, jer se ne plaši javne rasprave, pred poslanicima.

Inače, Vučić je povodom polemike SNS i SPS oko Prokopa izjavio da će o političkim partijama govoriti onda kada budu raspisani izbori.

"Kao što sam rekao, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku... Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića", najavio je Vučić u izjavi novinarima.

On je kazao da će prisustvovati celoj raspravi o razrešenju Gašića, a potom će, 15 dana posle toga, doći pred poslanike da predstavi novog ministra odbrane i da brani taj predlog.

"Mislim da je to fer i častan, pošten i odgovoran pristup. Drago mi je što niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslenika koji ih podržavaju to nije očekivao", zaključio je Vučić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: "Voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj".

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila snimljena u kadru dok ministar govori.

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 212 idi na stranu