Mali osudio napad na Kuću za ljudska prava

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali osudio je razbijanje prozora na Kući ljudskih prava i demokratije u Beogradu i pozvao nadležne da odmah reaguju.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.01.2016.

11:59

Mali osudio napad na Kuću za ljudska prava
Foto: Tanjug

Kako kaže, organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava uvek će imati podršku gradske vlasti.

"Verujem da će nadležni organi odmah da ispitaju ovaj slučaj i da pronađu odgovorne za taj neljudski čin", rekao je gradonačelnik u pisanoj izjavi medijima.

Prema njegovim rečima, Grad je prostor u Ulici kneza Miloša ustupio toj nevladinoj organizaciji, jer smatra da je važno da postoji mesto gde može da se razvija kvalitetan dijalog, koji je važan za svako društvo.

"Veća ljudska prava znače i veću sigurnost našim građanima i to je princip od koga nećemo odustati", naglasio je Mali.

Kuća ljudskih prava otvorena je 2012. godine, a čini je pet nevladinih organizacija: Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku.

Nepoznati napadači razbili su tokom noći prozore prostorija Kuće ljudskih prava i demokratije, a policija je izvršila uviđaj.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio razbijanje prozora na prostorijama Kuće za ljudska prava i demokratiju u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: