Bela Crkva: Smenjena vlast, DS i LSV ne priznaju

Odbornici koalicije okupljene oko SNS i Jedinstvene Srbije smenili su na vanrednoj sednici opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2016.

16:19

Default images

Oni su imenovali Darka Bogosavljevića iz SNS za novog predsednika opštine.

Sednica je održana u zgradi Kulturno-prosvetnog centra, a odbornici Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) joj nisu prisustvovali.

Darko Bogosavljević je izjavio da DS i LSV nisu hteli da prihvate da više nemaju većinu u lokalnom parlamentu.

"Oni su i fizičkim putem pokušali da ometaju i prekinu sednicu", kazao je Bogosavljević agenciji Beta.

On je objasnio da je za njegovog zamenika izabran Marjan Aleksić, koji je nedavno iz JS prešao u SNS, a da je predsednik Skupštine ostao Nenad Živanović iz JS. Bogosavljević je naveo i da je pred novim opštinskim rukovodstvom kratak period pred predstojeće izbore i da će se potruditi da Bela Crkva postane prosperitetan grad, u koji će ljudi želeti da dođu da žive, a ne da to bude mesto iz kojeg žele da odu.

On je kazao i da će verovatno biti kandidat SNS za predsednika opštine i nakon lokalnih izbora, ali da to zavisi i od rezultata koje će do tada ostvariti.

Bogosavljević je istakao i da se nada daljoj saradnji sa DS i LSV u skupštini, odnosno da će te stranke prisustvovati narednim sednicama.

Predsednik DS i odbornik te stranke u Beloj Crkvi Željko Crnogorac rekao je da DS i LSV, ali ni zakon, ne priznaju sednicu koja nije održana u skupštinskoj sali.

"Mi nastavljamo svoj štrajk glađu i očekujemo da se održi sednica na koju smo pozvani, jer ne može neko usmenim putem da pozove odbornike da održe sednicu na nekom drugom mestu", rekao je agenciji Beta Crnogorac.

On je kazao i da će štrajkovati sve dok neko iz policije ne prihvati njegove prijave protiv odgovornih lica iz obezbeđenja koja su ga, kako je rekao, udarala i sprečavala da uđe u Opštinsku upravu.

"Trebalo bi da smo pred zakonom svi jednaki", naveo je odbornik DS iz Bele Crkve.

Crnogorac je ranije danas izjavio da je na odbornike te stranke i LSV bačen suzavac kako ne bi prisustvovali vanrednoj sednici skupštine opštine, sazvanoj na inicijativu SNS. Te tvrdnje je demantovao potpredsednik SNS Igor Mirović, koji je optužio DS i LSV za fabrikovanje lažnih afera i da su silom ušli u zgradu SO.

Vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da će, zbog situacije u Beloj Crkvi, tražiti od međunarodne zajednice da zaštiti građane Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: