Rogozin: Da ste 1999. imali S300, ne bi...

Rusija će razmotriti tahničke detalje zahteva Srbije za nabavku naoružanja i sistema protivvazdušne odbrane S300, navodi Dmitrij Rogozin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

13:52

Rogozin: Da ste 1999. imali S300, ne bi...
Foto: Tanjug

"Obezbedićemo direktnu podršku savezniku na Balkanu. U najskorije vreme razmotrićemo vaše molbe", rekao je zamenik premijera Ruske Federacije na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje da li će Rusija pomoći Srbiji prilikom nabavke sistema S300, za koji je srpski premijer rekao da su za našu zemlju preskupi, ni Rogozin ni Vučić nisu želeli da iznose detalje razgovora koji je u toku, a koji će, prema izjavi srpskog premijera, trajati još mnogo meseci.

Rogozin je rekao da se Rusija ne meša u bezbednosna pitanja Srbije, koja, kako je poručio, ima pravo da nabavlja visoko efikasno neofanzivno naoružanje.

"Kako Srbija procenjuje svoju bezbednosnu situaciju je njeno lično pitanje, mi samo razmatramo tehničke detalje", ukazao je Rogozin.
Foto: Tanjug
Govoreći o tome da li Srbija, koja je na evropskom putu može imati problema zbog saradnje sa Rusijom, kojoj je EU uvela sankcije, Rogozin je rekao da i zemlje Unije ukidaju sankcije tamo gde im odgovara, a sprovode ih tamo gde "uopšte nemaju interes".

"Mislim da nema rizika za Srbiju, ili za evropski izbor Srbije", poručio je Rogozin.

On je rekao da učešće u NATO ne omogućava dodatnu bezbednost, te podvukao da je Srbija 1999. godine imala sistem odbrane S300, da ne bi bilo razrušenih zgrada po Beogradu i Srbiji.

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin poznat je kao ljubitelj oružja i redovno trenira u streljani, a umeće rukovanja pištoljem je prikazao i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: