SAD: Planirao napad u restoranu pod direktivom ID?

Policija je uhapsila 25-godišnjeg muškarca koji je planirao da na dočeku Nove godine izvede napad na jedan restoran u Ročesteru, u američkoj državi Njujork.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2015.

19:18

Default images
Foto: Freeimages

"FBI je osujetio Imanuela Lačmena u nameri da za doček Nove godine ubije civile", saopštilo je američko ministarstvo pravde. On je nameravao da izvede napad mačetom u restoranu.

Lačmen je rekao da je direktivu za napad dobio od člana Islamske države koji živi preko okeana, navode zvaničnici.

Kako je javio Rojters, predstavnik Federalnog istražnog biroa (FBI) Adam Koen je izjavio da je FBI zabrinut zbog ljudi koji iz drugih delova sveta putem Interneta "motivišu ljude u SAD da počine nasilje u mestima u kojima žive".

Stejt department je saopštio da je muškarac optužen i da je pokušao da pruži materijalnu podršku terorističkoj Islamskoj državi.

Gradonačelnik Ročestera saopštio je da zbog ovog slučaja neće biti novogodišnjeg vatrometa u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: