Nikolić: Gospodine Jeremiću, moju podršku nemate

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da ne bi podržao kandidaturu bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića za funkciju generalnog sekretara UN.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.12.2015.

15:38

Default images
Foto: Tanjug

Kako kaže, Jeremić bi tamo mislio samo na svoju karijeru, a ne na Srbiju.

Nikolić je, u intervjuu za “Blic”, odgovarajući na pitanje da li Jeremić treba da bude kandidat Srbije za generalnog sekretara UN, rekao da je njegova izjava o glasanju bila veoma cinična i da to nije trebalo da radi pred glasanje o članstvu Kosova u Unesku.

"Rekao je da je to zapravo tako lako i da vlast to sebi priprema da, ako pobedi, veliča svoju pobedu, a ako izgubi -da kaže da je to bilo u nenormalnim okolnostima. Iako sam mu pre godinu dana rekao da ima moju podršku, ovo mi je sada znak da tamo ne bi mislio na Srbiju, već na svoju karijeru", rekao je Nikolić.

On je Jeremiću poručio: "Gospodine Jeremiću, moju podršku nemate, a neka vas podrži ko hoće", preneo je "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: