Opozicija: Zašto premijer nije na radnom mestu?

Predstavnici opozicionih DS, Nove stranke i Pokreta za preokret okupili su se poslednjeg radnog dana 2015. u skupštinskom holu i postavljali pitanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2015.

14:25

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, oni su protestovali što u parlamentu nema predstavnika vlade.

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović zatražio je Vučićevu ostavku, jer je "Srbiju doveo do ekonomskog posrnuća, doprineo razgradnji institucija pravne države, uspostavio svojevrsnu diktaturu, onemogućio građanima da žive od svog rada, penzionerima od svojih penzija...".

"Mi smo predložili tekst te ostavke, ostaviću mu je ispod jelke, na njemu je samo ostalo da potpiše. Ostaviću mu i hemijsku", rekao je Veselinović.

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević rekao je da su opozicioni poslanici danas na svom radnom mestu, za razliku od Vlade Srbije, koje nema u parlamentu.

"Zašto predsednik vlade danas ne radi? Čekamo ga da dođe i odgovara na sva naša pitanja. Čime se bavi kada nije na svom radnom mestu?", upitao je Pavićević, koji je iskoristio priliku i da predstavi skupštinske rezultate njegove stranke, koja je za 20 meseci aktuelnog saziva na predloge zakona podnela 1884 amandmana, od kojih je prihvaćeno 166.

On je premijera Vučića upitao i "da li je spreman da na saslušanje i u pritvor pošalje svog ministra unutrašnjih poslova i gradonačelnika Beograda", s obzirom da je vlada prethodnih meseci promovisala određeni broj akcija čiji je rezultat bilo, kako tvrdi, hapšenje pojedinaca mimo vladavine prava, procedura i pravila.

Njegov stranački kolega Zoran Živković upitao je Vučića kojom dinamikom će da poseti više od 3.500 škola i bolnica, čije je sređivanje najavio, i ko je kriv za helikoptersku nesreću 13. marta ove godine.

"Članovima vlade bih poželeo da u 2016. o njihovoj socijalnoj sigurnosti brine Vulin, da ih leči Lončar, da ih vozi Gašić, da im peva Dačić, a da ih pred sudom brane Selaković i Vučić što pre", rekao je Živković.

Vesna Marjanović iz DS rekla je da je 2015. godina bila obeležena padom medijskih sloboda i ponižavanjem novinarske profesije.

Ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca je stoga upitala šta namerava da učini da se to stanje popravi, ali i kada namerava da predloži nacrt strategije razvoja kulture, da raspiše godišnji konkurs za projekte, da reši najosnovnija socijalna prava i status samostalnih umetnika...

Poslovnik o radu parlamenta predviđa postavljanje poslanički pitanja svakog poslednjeg četvrtka u mesecu u vreme kada ima sednica republičkog parlamenta.

Ubrzo su se oglasili i iz Srpske napredne stranke iz koje su zamolili rukovodstvo opozicionih stranaka i pokreta, posebno rukovodstvo DS, da nikada ne podnesu ostavku zbog "izvanrednih rezultata koje su postigli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: