“Ako se zakačim sa Vučićem, ja ću se skloniti“

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je nije u sukobu sa premijerom Srbije, ali da ako dođe do toga da će se povući iz politike.

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2015.

20:48

Default images
Tanjug

Nikolić je takođe istakao da ne može da se kaže da Srbija počiva na samo jednom čoveku, ali da Vlada počiva na jednom čoveku i da je to apsolutno tačno.

Na pitanje kako vidi svoju saradnju sa Vladom Srbije, rekao je da ima izvanrednu saradnju sa premijerom i određenim ministrima.

“Sa nekima obavljam putovanja u inostranstvo, kada su teme u kojima moja pomoć može da bude odlučujuća. Priča o sukobu sa Vučićem je dirigovani utisak i traje otkako smo se on i ja znamo. Nikad se nije govorilo da smo Vojislav Šešelj i ja u sukobu, uvek da smo Vučić i ja i kada nikada nije bilo nikakvog sukoba. Vučić je, dok sam bio na funkciji iznad njega u stranci, uvek imao pravo da kaže ono što misli, voleo sam da ga imam pored sebe, uvek mi je ukazivao na drugu stranu. Imamo različita mišljenja o mnogim pitanjima, o tome razgovaramo, ali suštinske razlike nema. On obavlja operativni posao, ja posao koji je zaslužen od građana Srbije. Kada iskažem svoj stav novinari pričaju da se ja vraćam u politiku i da hoću da ugrozim Vučića. Koja odluka Vlade, koja mera Vlade je naišla na moje protivljenje? Šta nije imalo javnu saglasnost? Jesam li ukorio što se razgovara sa administracijom u Prištini?“, upitao je Nikolić. Predsednik Srbije nije želeo da komentariše sukobe sa pojedinim ministrima, ali je rekao i da je apsolutno tačno da Vlada Srbije počiva na jednom čoveku, ali i da bi ministri trebalo da obave svoj deo posla.

“Pustite to, nismo mi u tenziji ni sa Zoranom Mihajlović, ona je komentarisala moj rad i šta hoćete, da oćutimo kada ministri kritikuju predsednika? To nema veze sa odnosom Vučića i Mene. Ako bi se pojavilo nešto što ne možemo da premostimo, u ovom trenutku kada je Srbija oslonjena na rad Aleksandra Vučića, kada bismo se zakačili Vučić i ja, ja bih otišao iz politike, jer on treba još da radi i da doprinese Srbiji, bar tih 20 godina kolika je razlika u godinama između njega i mene. Ne radim svaki dan u Vladi, možda ja imam veći komfor da drugačije mislim od onih koji svaki dan brinu o platama, penzijama, nesrećama, nepogodama... U toj situaciji bih se sklonio da ne smeta, ali bi onda odgovornost ostala na Vučiću da dokaže da je bio u pravu“, naveo je Nikolić.

On nije direktno odgovorio na pitanje da li će se kandidovati za novi mandat.

“Ne znam, obavljam svoj posao tako da mogu da izađem pred narod, neću se stideti da izađem pred građane, ali možda moje ideje mogu da padnu u vodu, možda ono što radim širom sveta nije dobro, možda će neke države da protestuju, možda se svađam sa nekim, možda širim loš ugled u svetu. Ja sam obavio posao tako dobro da niko u svetu ne može da pomisli ništa loše o Srbiji zbog toga što sam ja loše obavio posao“, istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije je intervju zaključio tvrdnjom da sam piše svoje govore, a ponovio je da ne misli ništa loše o svom izlaganju u kom je istakao da ginekolozi najbolje poznaju žene.

"Oni moraju da ostanu u knjigama kao nešto što sam ja izgovorio. Imam nekoliko savetnika zaduženih za koncept, da potraže ono što je faktografija, što je istorija, ali svaka rečenica je moja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: