Stefanović predlaže izmene Zakona o rehabilitaciji

Samostalni poslanik Borislav Stefanović predložio je danas parlamentu da u dnevni red nove sednice uvrsti izmene Zakona o rehabilitaciji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je Stefanović rekao, izmene predlaže kako bi se onemogućio pokušaj pokretanja postupka rehabilitacije onih koji su sarađivali sa okupatorima i progonili antifašiste.

Taj Stefanovićev predlog skupština nije prihvatila.

Stefanović jeu parlamentu je objasnio da je to neophodno kako bi se sudovima omogućilo da se odbrane od anticivilizacijskih pokušaja rehabilitacija ličnosti koje su progonile ljude druge nacije, drugačijeg mišljenja i antifaštiste.

Stefanović je prilikom utvrđivanja dnevnog reda rekao i da je "pokušaj rehabilitacije Milana Nedića uvod u pokušaj da se rehabilituje Dimitrije Ljotić", dodajući da se "ne treba čuditi ako se zatraži i rehabilitacija Aćif efendije".

Stefanović je do nedavno bio funkcioner DS, a sada je u procesu registrovanja pokreta "Levica Srbije".

Utvrđivanje dnevnog reda nove sednice traje više od dva sata, a odbijeni su i predlozi opozicije da se formira anketni odbor za utvrđivanje činjenica pada vojnog helikoptera 13. marta ove godine, formiranje anketnog odbora za slučaj prisluškivanja lidera DS Bojana Pajtića, Stefanovićev predlog za izmene Zakona o finansiranju političkih stranaka....

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 210 idi na stranu