NS: Zaplenjeni puškomitraljez i tri kg eksploziva

Beograd -- Veliki lanac šverca oružja ka Francuskoj presečen je hapšenjem dvojice sprskih državljanina u Novom Sadu, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Minsitar je za RTS rekao da je do hapšenja došlo sinoć u kasnim večernjim satima, a da je akciju, koja je trajala nekoliko meseci, sprovela novosadska policija u saradnji sa Žandarmerijom.

"Prilikom hapšenja u kolima smo zaplenili dva puškomitraljeza, nešto više od tri kolograma eksploziva, dva automata i veću količinu municije", precizirao je Stefanović.

Kako je naglasio, to pokazuje da je policija, kada se radi o preventivnim akcijama koje imaju za cilj da oružje ne dodje do kupaca i ne napravi još veću štetu, dosta dobro organizovana.

"Pošto smo kao region od 1990-ih godina izloženi velikoj količini oružja i municije koji se ilegalno koriste, mislim da je to jedna od važnih poruka gradjanima da ne koriste ilegalno oružje zato što su predvidjene visoke zatvorske kazne", istakao je ministar Stefanović.

Dodao je da je u poslednjih godinu ipo dana policija pokazala da može i te kako da bude efikasna.

"U saradnji svih organizacionih jedinica trudimo se da pokažemo da niko nije nedodirljiv, pogotovu u oblasti kriminala", rekao je Stefanović, podsetivši da je policija imala rekordne zaplene od preko četiri tone narkotika u proteklih godinu dana.

Stefanović je takođe izjavio da Nacrt zakona o javnom okupljanju ne zabranjuje građanima da se u bilo koje doba dana ili noći spontano okupljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 210 idi na stranu