Han: Srbija stabilnija i više naš deo

Evropski komesar Johanes Han izjavio je da otvaranjem poglavlja o pridruživanju EU Srbija postaje stabilnija, više deo EU i privlačnija za strane investicije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2015.

09:48

Default images
Foto: Tanjug

Han se uoči zasedanja šefova diplomatija EU osvrnuo na današnju Međuvladinu konferenciju EU-Srbija i rekao da će tim približavanjem Srbije Evropskoj uniji i rizici za strane investitore biti manji što je korisno za Srbiju a u interesu je i EU.

On je dodao da je prilikom njegovog prošlonedeljnog boravka u Beogradu i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da su za otvaranje poglavlja u pregovorim o članstvu sa EU zaintresovane strane kompanije i investitori poput Koreje.

"Sad Srbija postaje stabilnija i rekao bih više deo EU", naveo je Han i rekao da "rizici za investitore postaju manji i da je to vrlo korisno za Srbiju i može pomoći boljitku Srbije".

"Ako to bude slučaj", naglasio je evropski komesar, to je i u "interesu Evropske unije".

Na pitanje novinara kako trenutna situacija u dijalogu Beograda i Prištine može uticati na pregovore o članstvu, on je rekao da je to "tekući proces i da se ne može očekivati rešenje u nekom roku od par meseci".

"Ali, moramo održati taj dijalog", zaključio je Han.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: