Lajpcig: Haos tokom demonstracija neonacista VIDEO

Tokom demonstracija neonacista u Lajpcigu danas je došlo do sukoba policije i pripadnika levičarskih pokreta koji su organizovali kontramiting.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2015.

17:39

Default images
Screenshot

Policija je, kako prenose nemački mediji, upotrebila suzavac i vodene topove pošto su demonstranti napali policajce.

Demonstranti su policajce gađali flašama, kamenicama i pirotehničkim sredstvima.

Policija je privela više ljudi, a ima povređenih, javljaju agencije. Oko 150 pripadnika različitih desničarskih organizacija, među kojima i ogranak antiislamističkog pokreta PEGIDA (Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada), nazvan Tugida, marširalo je danas kroz južni deo grada Lajpciga.

Desničari su se tokom marša susreli sa učesnicima kontramitinga koji su organizovale različiti pokreti i levičarske grupe, izvestio je nemački list "Špigel". Prema navodima policije, kontramitingu se priključilo nekoliko hiljada ljudi.

Demonstranti su podigli barikade na više ulica i zapalili ih, navodi nemački list i dodaje da je prevrnuto i nekoliko kontejnera. Policija je saopštila da je "atmosfera preteća" i da postoji "velika mogućnost za nasilje" u gradu od oko 550.000 stanovnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: