Goraždevac: Pucano na kuće, Srbi uznemireni

U Goraždevcu je jutros rano pucano na nekoliko kuća, vozila i spomenik koji se nalazi u centru tog metohijskog sela, povređenih nije bilo.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da se incident dogodio rano jtros oko tri sata i da su oštećena dva automobila.

Po njegovim rečima, pucano je na kuću petočlane porodice Petrović na koju je ispaljeno pet hitaca iz vatrenog oružja, a jedan metak pronađen je u kupatilu kuće.

Jevtić je kazao da su napadači pokušali da zapale spomen obleležje u selu, da je spomenik demoliran i da je u incidentu jedan automobile zapaljen.

Kosovska policija je obavila uviđaj.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić osudio je jutrošnji napad albanskih ekstremista i pozvao Srbe da sačuvaju prisebnost i da ne odgovaraju na provokacije.

"Nedvosmislen cilj napada je zastrašivanje srpskog stanovništva na KiM kako bi se prinudilo na iseljavanje, a kristalna noć u Goraždevcu ima sva obeležja terorizma", naveo je Đurić u saopštenju medijima i pozvao međunarodnu zajednicu da na ovu situaciju reaguje sa najvećom ozbiljnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu